Vinterjakken er for rigtig mange en yderst vigtig del af vinterbeklædningen. En god jakke holder dig varm og tør uanset vejrforholdene. Læs nedenfor vores forslag til hvilke elementer og typer du skal kigge efter. 

Vores udvalg af Spyder vinterjakker

Vi går ikke på kompromis med kvaliteten og teknologien, når vi udvælger vores vinterjakker fra Spyder. Derfor er alle vinterjakker til herrer, damer og børn nøje udvalgt ud fra vores krav om høj kvalitet, stor komfort og fede detaljer, samt skal det være nyeste teknologi. Hertil må jakkerne gerne have nogle fede farver, som man ikke ser i gadebilledet hver dag. 

Vores udvalg består af vinterjakke med for, skaljakker og dunjakker. Mange af vores jakker har vi også testet på ski og kulde, og derved kan vi 100% stå på mål for funktionaliteten og komforten i Spyder skijakkerne.  

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af en vinterjakke?

Det kan være svært at vide, hvad man helt bestemt skal være opmærksom på, når man shopper vinterjakker. Vi har nedenfor lavet en liste med 6 punkter, som giver en god forudsætning for at købe en god jakke til vinter.

Du har ikke nødvendigvis brug for alle 6 detaljer i din jakke, men dette giver dig en god forudsætning for at vælge den rette til dit behov.

1: Forret vinterjakke, skaljakke eller dunjakke?

Skal din vinterjakke være med for, en skaljakke eller en dunjakke?

Det er meget individuelt om, hvor meget isolering/varme man har brug for. Har du en tendens til at fryse, vil det altid være en god ide med en forret jakke. Det kunne f.eks. være en Spyder Berner jakke eller måske en Titan vinterjakke

Hvis at du vælger en skaljakke, altså en jakke uden for har du mulighed for selv af bygge dine lag/varme op. Der er som udgangspunkt ikke varme i en skaljakke, men den er vind- og vandtæt.

Fordelene ved at benytte sådan en jakke om vinteren er, at kan tilpasse dine mellemlag efter om vejrforholdene. Jo koldere vejret er, desto tykkere lag benytter du under skaljakken. Her vil en Spyder Glissade inderjakke være et oplagt valg. Er du mere til en sweater, kan en Spyder sweater også være et godt og varmt valg. Dette system er specielt kendt inden for skiverdenen. 

Er du til dunjakker om vinteren, så har vi et stort udvalg. Vi har dunjakker med forskellige tykkelser og forring. Blandt de tykke og varme dunjakker har vi Impulse og Bernese. Er du til en lidt tyndere dunjakke, bør du se på Geared hoody, som faktisk kan anvendes 9 måneder om året.  

2: Vandtæt

Vejret skifter meget i løbet af den danske vinter. Det kan regne, sne og blæse temmelig kraftigt, så derfor er det en god ring, hvis vinterjakken er vandtæt. 

Hvor vandtæt en jakke er måles i mm/m2, og tallet giver et godt indblik i, hvor meget vand jakkens membran afviser pr. m2. Jo højere tallet er, desto mere vand kan jakken holde ude.

Du kan godt regne med at alle vores vinterjakker fra Spyder holder dig tør i dårligt sne- og regnvejr, undtaget vores dunjakker, som kun er vandafvisende. Skal du ud i ekstreme forhold vil vi anbefale vores mest tekniske vinterjakker, som f.eks. Monterosa eller Bromont

Herunder har vi lavet et overblik over, hvad en jakkes vandafvisende egenskaber svarer til. 

10.000 - 20.000 mm/m2: En vinterjakke som vil holde dig tør i selv hårde snestorme og regnbyger.

>20.000 mm/m2: En vinterjakke som er tør, selv i ekstreme forhold, uanset om det sneer eller regner.

3: Membran & åndbarhed

Membranen er materialet, som viser vinterjakkens åndbare og vandafvisende egenskaber. Membraner produceres mange steder i verden og på mange forskellige måder.

Fælles for dem alle er dog, at de udnytter de fysiske egenskaber i vand. F.eks. er et snefnug eller en regndråbe større end en sveddråbe, og det betyder, at membranen har bitte små huller, som sveddråber kan komme igennem og ud i luften, mens regndråber bliver holdt ude. 

Dette går derfor en stor del af vores vinterjakker åndbare. Dette gør, at jakken ikke klistrer til din hud, hvis du begynder at svede. 

4: Gore-tex eller Thinsulate?

3M™ Thinsulate™ Insulation er for mange danskere associeret med bestemte produkter, men Thinsulate forklarer i virkeligheden hvilken isolering produkterne indeholder.

Spyders 3M™ Thinsulate™-isolering er tynd og meget beskyttende med et forbilledligt renomme som en af de mest pålidelige termosyntetiske isoleringer. 3M™ Thinsulate™-isoleringen er microfiber, der effektivt indkapsler luft og reflekterer nemt kropsvarme. Produktet forbliver dermed dobbelt så varmt som et produkt af dun og andre polyesterisoleringer, når man sammenligner lignende tykkelser.

Succesens hemmelighed skal findes i de enestående fiberkonstruktioner, som er finere end de fleste andre fibre i andre syntetiske isoleringstyper. De unikke fiberkonstruktioner er derfor mere effektive til at forhindre varmetab, mens de indkapsler og holder på den isolerende varmeluft, så du er varm for livet.

Ligesom Thinsulate™ er GORE-TEX® er desværre fejlagtigt kendt som særlige og populære mærkevareprodukter. Hverken Thinsulate™ eller GORE-TEX® er tøjmærker men derimod indbyggede innovative og patenterede teknikker i tøjet.

GORE-TEX® er en rigtig god løsning til alle former for vinterbeklædning, om det så er tøj, handsker eller sko. GORE-TEX® er en elastisk membran, der er notorisk slidstærk mod vand og vind, og som samtidigt sikrer stor åndbarhed. Teknologien vil altid holde dig varm, når det er koldt, og tør når du sveder.

5: Lommer

Mange af vores vinterjakker fra Spyder til herrer, damer og børn, kan også anvendes som skijakke.

Med en af vores vinterjakker er du derfor sikker på, at du får en jakke fyldt med mange lommer på inder- og ydersiden. Det er f.eks. altid rart, at have lidt snacks med på en vinter skovtur i den ene lomme, en hue i den anden, samt en telefon i den tredje. 

6: Forstærkede syninger 

Det er vigtigt at en vinterjakke er vandtæt, og derfor er vinterjakker ofte med forstærkede syninger, som samtidig er med til at forøge holdbarheden af jakken, og gør den mere slidstærk. 

Syningerne i Spyder jakken er nemlig det mest udsatte sted for at holde vand ude. Derfor er det en stor fordel, hvis jakkens syninger er forstærkede, så den bliver endnu mere modstandsdygtig overfor vand og fugt.

Find din Spyder vinterjakke hos Trendysport

Vi har gjort vores bedste for at klæde dig bedst muligt på, når du shopper vinterjakker. Vi håber, at guiden har givet dig et godt overblik over, hvad du skal kigge efter, så nu er det bare op til dig at blive klædt godt på til vinteren.  

Du kan altid kontakte os på mail info@trendysport.dk eller ringe til os på 21608218, så vi sammen kan finde den vinterjakker, der passer perfekt til dig.