Gode råd til valg af skitrøjer

Generelt kan det være svært at rådgive om skitrøjer, da vi alle bevæger os og sveder forskelligt. Mellemlaget er reelt det, som skal sørge for, at du kan holde varmen. Et godt mellemlag holder den varme luft inde ved kroppen og lader fugten ånde igennem. Mellemlag findes i flere forskellige materialer, som dun, fleece, uld og polyester.

Hvilket materiale du skal vælge i dit mellemlag er op til dit brug og dine krav til tøjet.

Lad os løbe nogle af de muligheder igennem markedet eller Spyder kan tilbyde.
Hos Trendysport har vi valgt kun at fokusere på brandet Spyder der pr. tradition tilbyder markedets bedste skitøj og derunder også skitrøjer. Bevares der findes andre gode og dygtige mærker derude, men til det formål, at stå på ski ligger Spyder utvivlsomt i top 3.

Designet på Spyder skitrøjerne

Designet på Spyders skitrøjer varierer, dog kan vi kategorisere dem i varme, funktionelle, tynde, kraftigere og dyre.
Mange af dem vi anbefaler til skiløb, er vores klassiske T-neck som fx Charger ThermastretchMen’s Limitless eller Olympia til damer.
Disse trøjer er det, vi kalder T-neck eller en forkortelse for turtleneck.

I gamle dage eller da jeg startede på ski, var det rullekraven, der var fremme. I dag er der mange, der ikke ønsker at kraven, er så høj og tæt, og derfor er T-neck’en perfekt.
Hvad angår farve og snit, så er det helt individuelt, om du er til tætsiddende skitrøjer som fx Alps Tech eller Ace T-neck som igen er ensfarvet og pretty casual til forskel fra den edderkop fyldte standard skitrøje fra Spyder.

Skitrøjer til enhver lejlighed

Udvalget af skitrøjer spænder bredt. Fra de klassiske sorte som Ace T-neck til den farvestrålende og kontrastfyldte Charger Thermastretch T-neck.
Ikke mange vil møde op på kontoret i den farvestrålende trøje, men Charger er vel bare en anderledes cool og trendy trøje.
Nu er skitrøjer jo meget andet end et tyndt lag polyester, så lad os også lige nævne vores super cool Spyder Core Strik linje.
Strukturen i Core Strikken er anderledes, og netop derfor gør det trøjen anvendelig som Lifestyle model og yderst anvendelig til en kølig efterårsdag eller som lag på skiferien.
Sidst men ikke mindst vil jeg også lige nævne en trøje som vores Glissade. Måske ikke det alle vil kalde en trøje men snarere en jakke. Men der er faktisk rigtig mange af super-brugerne, der benytter Glissaden som trøje ud over undertøjet, og som mellemlag inden de trækker den vand- og vindtætte jakke udover.

Funktionelle og/eller varme skitrøjer

Nogle skitrøjer er varme, andre er mere funktionelle og enkelte af dem kan næsten det ”hele”. Er du til lag på lag princippet kender du formentligt allerede dit behov, men er du først lige begyndt, så kan det være en svær balancegang mellem om den skal være varm og/eller funktionel.

Som nybegynder arbejder du en del mere for at blive på skiene, og derfor vil jeg anbefale en trøje, der kan transportere svenden ud i næste lag, og som lidt mere erfaren kan du måske tage en lidt kraftigere skitrøje på for derimod at vælge en tyndere yderlag, så varme, funktionalitet og bevægelsesfrihed mødes i skøn forening.

Vand- og vindtætte skitrøjer

Som udgangspunkt vil jeg ikke kalde en skitrøje for hverken vand- eller vindtæt. Da vi her taler om 2. layer el. midlayer, skal man passe på med at bruge trøjer med membran (vand og vind) sammen med en jakke, der har samme kvaliteter. Forsøg derfor at undgå to vindtætte trøjer/jakker sammen, da det vil formindske funktionaliteten og mindske effekten af hver membran.
Vælger du kun at bruge en skitrøje, der er vand- og eller vindtæt, er det måske mere for at være smart a la de vindbreakere, vi havde på da SOS og Peak var på deres højeste

Vores udvalg af skitrøjer (og bud på en favorit)

Udvalget af skitrøjer hos Trendysport er som nævnt kun fra Spyder. Er jeg på efterårsski, vil det være nok med en T-neck a la Men’s Limitless sammen med min tynde vand- og vindtætte jakke. Er jeg derimod i Norge eller højt oppe i Alperne på en råkold januar dag, så kan jeg finde på at bruge en tynd og en kraftigere skitrøje som fx Alps Tech i polyester med en tætsiddende vest eller måske en Bandit Core Sweater sammen med min let forede skijakke.

Favoritten bliver dog Glissaden. Glissade dækker alle mine behov, både varmemæssigt, funktionalitetsmæssigt og kan samtidig bruges som skitrøje/jakke på en god efterårsdag eller på forårsski. Sidst men ikke mindst kan den fungere som casual jakke det meste af året.

Har du spørgsmål til vores udvalg af skitrøjer?

Vi sidder altid klar til en snak om skitøj. Har du spørgsmål eller bare kommentarer til vores udvalg eller enkelte produkter, så kan du altid fange os på info@trendysport.dk er på telefon 2160 8218.