Skijakker

Skijakken er for mange den vigtigste del af skibeklædningen. Jeg er ikke nødvendigvis enig men bevares, vi vil jo gerne vise vores nye gear, og derfor må den jo godt shine eller i hvert fald være lækker, varm, funktionel og give dig ”street credit” på pisten
En god jakke holder dig varm og tør uanset vejrforholdene, så du får den bedst mulige skiferie. 

Læs nedenfor vores forslag til hvilke elementer og typer du skal kigge efter. 

Vores udvalg af Spyder skijakker

Vi går ikke på kompromis med kvaliteten og teknologien, når vi udvælger vores skijakker fra Spyder. De er alle nøje udvalgt ud fra vores krav om høj kvalitet, god komfort og fede detaljer, samt skal det være nyeste teknologi. Dertil gør det heller ikke noget, at skijakkerne har et fedt og unikt design. Vores udvalg består af skijakke med for, skaljakker og dunjakker. Mange af vores jakker har vi selv testet på ski, og derved kan vi 100% stå på mål for funktionaliteten og komforten i Spyder’s skijakker.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af en skijakke?

Vi har nedenfor lavet en liste med 10 detaljer/features, som du bør være opmærksom på næste gang, du skal købe en skijakke. Du har nødvendigvis ikke brug for alle, men dette giver dig en god forudsætning for at vælge den rette ski jakke.  

1: Foret skijakke, skaljakke eller dunjakke? 

Skal din skijakke være med for, en skaljakke eller en dunjakke? Det er helt individuelt, hvor meget isolering/varme du har brug for. Har du en tendens til at fryse, vil det være en god ide med en foret jakke, som f.eks vores Cordin eller Chambers. Det nemmeste vil være at vælge en skaljakke, hvor du har mulighed for selv af bygge dine lag op.

Det vil sige, at du tilpasser dine mellemlag efter, om vejret er godt eller meget koldt. Jo koldere vejret er, desto tykkere lag benytter du under skaljakken. Her vil en Spyder Glissade inderjakke være et oplagt valg. Er du mere til en sweater, vil en Spyder sweater også være et super godt og varmt valg. En dunjakke er ofte kun nødvendig i Skandinavien gennem vinteren, men som tidligere nævnt er det en smagssag. 

2: Ventilation i skijakken 

En utrolig vigtigt funktion i din skijakke er ventilationen. Størstedelen af Spyder skijakker og skijakker generelt har ventilationsmuligheder, som du kan åbne ved armene. Det giver dig mulighed for at regulere din temperatur i skijakken, så du altid har den rette temperatur.   

3: Vandtæt

Hvis du vurderer en skijakke ud fra dens tekniske egenskaber, bør du hovedsageligt kigge på de vandtætte og åndbare evner. Disse måles i mm/m2 og g/m2, og tallene giver et godt indblik i, hvor meget vand jakkens membran afviser pr. m2. Jo højere tallene er, desto mere kan de holde vand ude.

Du kan godt regne med at alle vores skijakker fra Spyder holder dig tør i dårligt sne- og regnvejr. Skal du ud i hårde vejrforhold vil vi anbefale vores mest tekniske skijakker som f.eks MonterosaBromont og Diabla.

Herunder har vi lavet et overblik over, hvad en jakkes vandafvisende egenskaber svarer til.

10.000 - 20.000 mm/m2: En skijakke som vil holde dig tør i selv hårde snestorme og regnbyger.

>20.000 mm/m2: En skijakke som er tør, selv i ekstreme forhold, uanset om det sneer eller regner.

4: Åndbar

Videre til åndbarheden i din skijakke som fortæller, hvor meget du kan svede under skijakken, inden du bliver fugtig og klam. Et godt eksempel på en jakke der ikke er åndbar, er en gammeldags regnjakke. Det klistrer øjeblikkeligt til din hud, når du begynder at svede, og det giver en ubehagelig klam følelse. Dette kommer aldrig til at ske i skijakker fra Spyder, hvor der dog er forskel på, hvor meget du kan svede i de forskellige modeller.

Herunder kan du se et overblik over, hvad du skal kigge efter til almindeligt skiløb.

10.000 - 20.000 g/m2: Til dig som kører kortere ture og gør et større aktivt arbejde.

>20.000 g/m2: Til lange vandre ture i middel/højt tempo. 

5: Membran

Membranen er materialet, som viser skijakkens åndbare og vandafvisende evner. Membraner produceres mange steder og på mange forskellige måder. Fælles for dem alle er, at de udnytter de fysiske egenskaber i vand. F.eks. er et snefnug eller en regndråbe større end en sveddråbe, og det betyder, at membranen har bitte små huller, som sveddråber kan komme ud igennem og ud i luften, mens regndråber bliver holdt ude. 

6: Gore-tex eller Thinsulate?

3M™ Thinsulate™ Insulation er for mange danskere forbundet med bestemte produkter, men Thinsulate beskriver i virkeligheden den form for isolering, disse produkter indeholder. 3M™ Thinsulate™-isoleringen er tynd og alligevel beskyttende med et klassisk renomme som en af de mest pålidelige termosyntetiske isoleringer. Mikrofibrene, der udgør 3M™ Thinsulate™-isoleringen, indkapsler effektivt luft og reflekterer nemt kropsvarme, så produktet forbliver dobbelt så varmt som et produkt af dun og andre polyesterisoleringer, når man sammenligner lignende tykkelser.

Hemmeligheden bag succesen skal findes i de unikke fiberkonstruktioner, som er finere end de fleste andre fibre i andre syntetiske isoleringstyper. De unikke fiberkonstruktioner er derfor mere effektive til at forhindre varmetab, mens de indkapsler og holder på den isolerende varmeluft, så du er varm for livet.

Ligesom Thinsulate™ er GORE-TEX® måske også mest og desværre fejlagtigt kendt som særlige og populære mærkevareprodukter. Men hverken Thinsulate™ eller GORE-TEX® er tøjmærker men derimod innovative og patenterede teknikker indbygget i tøjet. GORE-TEX® er en god løsning til alle former for vinterbeklædning, om det så er tøj, handsker eller sko. GORE-TEX® er en elastisk membran, der er notorisk slidstærk mod vand og vind, og som samtidigt sikrer stor åndbarhed. Teknologien holder dig varm, når det er koldt, og tør når du sveder.

7: Snefang 

Snefang er en vigtig detalje, og er en rigtig god ide for alle skiløbere og snowboardere. Vi styrter alle af og til, og vi kender den forfærdelige følelse af kulde, når ryggen er fyldt op med sne. Med et godt snefang, som i Spyders skijakker, undgår du den kolde fornemmelse op af ryggen. 

8: Justerbar hætte og ærmer 

Ligesom snefanget kan holde sne ude, så er det lige så vigtigt med manchetter, der kan lukkes til. Derved får du heller ikke sne op på underarmen ved styrt eller ned i handskerne. Vær derfor opmærksom på, om skijakken er med manchetter ved ærmerne. Står det ikke i teksten, kan du ofte se det på produkt billederne.

Samidig er det en fordel, at hætten i jakken er stor nok til at komme uden om en skihjelm, og kan lukkes helt tæt omkring hjelmen eller hovedet. Bemærk at alle Spyder skijakker er med disse omtalte detaljer, samt er der aftagelig hætte på de fleste modeller.  

9: Lommer

En god skijakke er fyldt med mange lommer på inder- og ydersiden, som gør det nemmere for dig, at holde styr på dine ting. Det er altid rart, at have lidt snacks med på turen i den ene lomme, en hue i den anden, samt en telefon i den tredje. 

10: Forstærkede syninger 

Det er vigtigt at en skijakke er vandtæt, og derfor er skijakker ofte med forstærkede syninger, som samtidig er med til at forøge holdbarheden af jakken. Syningerne i jakken er nemlig det mest udsatte sted for at holde vand ude. Det er dermed en stor fordel, hvis jakkens syninger er forstærkede, så den bliver modstandsdygtig overfor vand og fugt. F.eks. er alle Spyder skijakker med forstærkede syninger. 

Find din skijakke hos Trendysport

Vi har gjort vores bedste for at klæde dig bedst muligt på, når du shopper skijakker. Vi håber, at guiden har givet dig et godt overblik over, hvad du skal kigge efter, så nu er det bare op til dig at blive klædt godt på til årets skiferie. 

Ellers kontakt os i dag på 21608218 eller på mail info@trendysport.dk. Vi besvarer gerne dine spørgsmål til vores produkter og guider dig til det rette køb.